Mimir Kristjánsson. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Rødt svikter kvoteflyktninger og de som streiker for klima, og kan ikke lenger bli ansett som seriøse.

Kandidat til Stortinget for MDG Rogaland, Ulrikke Torgersen sier at på landsmøtet vedtok Rødt å si nei til oljesluttdato og nei til havvind. De vedtok også et lavere antall kvoteflyktninger.

– Av et såkalt revolusjonært parti ligner dette utrolig nok mer på Frp: populistisk politikk som ikke kutter klimagassutslipp eller viser solidaritet for folk utenfor landegrensene. Rødt sviktet i helga de unge og klimastreikerne, skriver hun i Klassekampen.

annonse

Les også: MDG-politiker: – Folk vil ha kjøttkutt

Torgersen hevder at klimakrisen er vår største rettferdighetskamp. Hun mener videre at klimakrisen er kvinnekamp, men også en kamp mot fattigdom, en kamp mot krig og konflikt, og mot forskjeller i samfunnet.

– Klimakrisa er vår tids største solidaritetsspørsmål. Klimaendringer rammer de fattige hardest, både på individ- og nasjonsnivå. Å la være å føre en politikk som kutter utslippene fort nok, er et svik mot de fattigste, og et svik mot de unge.

annonse

Les også: MDG vil halvere kjøttforbruket: – Sosialisme fordekt under klimaargumentasjon

MDG-politikeren sier at Mímir Kristjánsson er Rødts representant i oljefylket. Likevel, mener hun, han nekter å være ærlig om løsningene som må til i kampen mot en farlig klimakrise: nemlig å gi bransjen forutsigbarhet, og å starte omstillingen nå.

– Oljearbeiderne kan bli framtidas klimahelter, men likevel spres det usikkerhet rundt oljealderens slutt. Tross krystallklar tale fra klimaforskere over hele verden om at oljen må ligge, planlegger regjeringen oljevirksomhet til jeg sitter på gamlehjem. Og nå dilter Rødt etter, skriver hun, og kommer med en dyster spådom:

– Vi har ekstremt dårlig tid, klimakrisa eskalerer, og EU skal bli fossilfrie innen 2050

MDG-politiker: – Erklær klimakrise, Erna!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon