FNs sikkerhetsråd. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FNs sikkerhetsråd sier land som har styrker og leiesoldater i Libya, må trekke dem ut «uten forsinkelse» i henhold til våpenhvileavtalen fra oktober.

I en uttalelse hilser også Sikkerhetsrådets 15 medlemsland den siste tids utvikling i Libya velkommen. Onsdag godkjente nasjonalforsamlingen i Libya en midlertidig regjering som skal lede den krigsherjede nordafrikanske nasjonen fram til valget i desember.

Sikkerhetsrådet ber om at alle parter sørger for en fredelig maktovertakelse for den midlertidige regjeringen ledet av statsminister Abdul Hamid Dbeibah.

annonse

Den midlertidige regjeringen vil måtte håndtere mange av landets utfordringer, fra økonomisk krise til økende arbeidsledighet og å gjenreise offentlige tjenester. En annen viktig oppgave for den nye administrasjonen er å sikre at rundt 20.000 leiesoldater og utenlandske krigere forlater landet.

FN ber også om at alle parter overholder organisasjonens våpenembargo av Libya. Den har blitt brutt en rekke ganger, ifølge eksperter som overvåker forbudet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon