Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (til høyre) med spørsmål til finansminister Jan Tore Sanner (nærmest) i Stortinget ved en tidligere anledning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

I fjor brukte staten 12 milliarder kroner på eksterne konsulenter.

Til sammenligning brukte staten kun 6,9 milliarder kroner på eget embetsverk. Tallet kommer fram i et svar fra finansminister Jan Tore Sanner (H) til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, skriver Aftenposten.

– Den statlige konsulentbruken er blitt veldig, veldig høy. Det er altfor lite politisk debatt om denne pengebruken, sier Vedum.

annonse

Finansministeren forsvarer konsulentbruket.

– Generelt kan bruk av konsulenter bidra til innovasjon og effektiv ressursbruk i staten og til å hindre budsjettoverskridelser på store investeringer, skriver Sanner.

Vedum mener imidlertid at dette er noe som kan gjøres ved undervisningssteder.

annonse

– Det kan bli en bevisst politikk at vi vil at en andel av utredningsoppdragene i Norge skal gå til Universitetet i Tromsø for eksempel. Og at vi vil bruke NTNU, høyskolen i Bø eller kanskje Handelshøyskolen i Bergen hvis det er noe som skal regnes på, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon