Stavanger 20201016. Magnus Carlsen spiller mot Levon Aronian under Norway Chess 2020 som holdes på hotel Energy Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB.
annonse
annonse

Magnus Carlsen trengte bare tre partier på å slå Levon Aronian i første kvartfinalekamp i onlineturneringen Magnus Carlsen Invitational.

Dermed er den norske verdensmesteren i førersetet foran 2. dag av kvartfinalen. Carlsen spilte raskt og solid og hadde full kontroll i tirsdagens duell.

Etter seirer i de to første partiene kunne han kontrollere inn til remis i det tredje og dermed avgjøre kampen.

annonse

Nordmannen åpnet kvartfinalen i Champions Chess Tour-turneringen med hvite brikker og dro kjapt nytte av at han spilte raskere enn motstanderen. Aronian merket etter hvert tidspresset, og etter 60 trekk hadde Carlsen ifølge sjakkcomputeren en seierssjanse på 96 prosent. I sluttspillet spilte han til slutt ut armeneren.

Annet parti var enda mer imponerende av Carlsen, som da hadde svarte brikker. Han spilte raskt og skaffet seg tidlig en fordel. Mot slutten havnet Aronian i ordentlig tidsnød, og da klarte han ikke å avverge en ny Carlsen-seier.

Carlsen startet tredje parti med såkalt Berlin-forsvar og gikk åpenbart for en trygg remis. Aronian svarte derimot med aggressivt spill ettersom det var vinn eller forsvinn for ham.

annonse

Aronian gjorde en feil med et løpertrekk ganske tidlig i partiet. Han prøvde seg senere på noen fikse varianter, men klarte ikke å vippe Carlsen av pinnen.

I stedet koblet Carlsen grepet om partiet. Han kunne også utnyttet stillingen på brettet til å vinne igjen mot en Aronian som så ut til å ha gitt opp, men etter et raskt tårnsluttspill endte partiet i remis etter 47 trekk.

Dermed vant Carlsen kampen 2,5-0,5.

Onsdag møtes de to igjen i inntil fire nye hurtigsjakkpartier. Carlsen blir semifinaleklar med uavgjort eller bedre. Dersom Aronian skulle klare å vinne, vil kvartfinalen avgjøres i lynsjakk og eventuelt armageddon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon