Heikki Holmås i Stortinget i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Holmås er utnevnt som som Chief Sustainability Officer (CSO) og skal lede realiseringen av Multiconsults bærekraftambisjoner.

– Heikki har solid kompetanse og ikke minst et brennende engasjement innen klima- og miljøfeltet, sier konsernsjef i Multiconsult, Grethe Bergly i en pressemelding.

I tilknytning til stillingen skal det etableres et team som blant annet skal støtte Holmås i arbeidet med å nå Multiconsults klima- og miljømål.

annonse
Heikki Holmås. Foto: Cornelius Poppe / NTB

– Jeg gleder meg til å ta fatt på det viktige arbeidet med å hjelpe våre kunder til å kunne være klimahelter og en del av løsningen for en best mulig fremtid. Når hvert tonn teller for å stoppe de farligste klimaendringene, er det å bidra til å få på plass fremtidsløsninger i alt vi gjør, noe av det mest meningsfulle jeg kan tenke meg å jobbe med, sier Holmås.

I Multiconsult har Holmås jobbet med land- og havvind, samt virkemidler for å fremme fornybar energi og klimaløsninger, og kommer fra stillingen som leder for Seksjon Vindkraft i Oslo.

Holmås har 16 års bakgrunn fra Storting og regjering, som representant for SV (Sosialistisk Venstreparti). Her har han særlig har jobbet med klima- og energispørsmål og bidro til etableringen av de globale bærekraftmålene – i sin rolle som utviklingsminister.

annonse

Det er ikke kjent hvor høy lønn den Holmås skal få. Tidligere har Erik Solheim (SV) blitt ansatt av Kjell Inge Røkke.

Det er ventet store statlige subsidier til «grønne» prosjekter de neste årene. SV ligger sammen med Ap og Sp godt an på meningsmålingene til å overta regjeringsmakten i 2021.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon