Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

– Årene har gått fort, vi har hatt det travelt. Vi har demonstrert, krangla, organisert og verva. Vi har laget hundrevis av løpesedler, leserinnlegg, kronikker og ganske mange blad.

Ottar er en norsk radikalfeministisk kvinneorganisasjon, med et utspring i ml-bevegelsen på 1970-tallet. Ottar brøt ut av Kvinnefronten for 30 år siden, i 1991. Bruddet kom etter en lang konflikt innad i kampen mot porno og prostitusjon.

Les også: Kvinnegruppa Ottar nekter menn å tale under abortdemonstrasjon

annonse

– Årene har gått fort, vi har hatt det travelt. Vi har demonstrert, krangla, organisert og verva. Vi har laget hundrevis av løpesedler, leserinnlegg, kronikker og ganske mange blad. Vi har preget vår del av offentligheten disse 30 årene. Forakt og sinne har rammet oss, i likhet med alle kvinner, og for den del menn, som utfordrer den rådende kjønnsmakt og samfunnsorden, skriver generalsekretær Asta B. Håland i Klassekampen. 

Kvinnegruppa Ottar er oppkalt etter kvinneaktivisten Elise Ottesen Jensen. Hun var en en prestedatter som ble født i 1886, og ble en sosialistisk agitator som kjempet for kvinnenes rett over sin egen seksualitet.

Les også: 8. mars: Kvinnegruppa Ottar blånekter: – Vi er ikke «TERF-er»

annonse

– Vi samler på suksesser, vi samler på skadefryd, ja da, men enda mer på seire og suksesser, enten det er å få stengt et bordell eller en strippeklubb, fått nektet Chippendales adgang i Stavanger, fått endra forslag på Stortinget og fått endra norsk lov sånn at horekundene er kriminalisert. Klart å samle nærmere 30 demonstranter i ødemarka på Sørlandet, og flere hundre demonstranter i ødemarka på Finnmarksvidda, blitt truet med bank, juling og utestengelse fra det gode selskap.

Håland skriver at de har blitt uthengt i mediene for å ha sagt feil, gjort feil, kort sagt i det hele tatt vært feil.

– Vi har stått i det. Vi har gjort alt det der, og vi er stolte av det. For vi i Kvinnegruppa Ottar er feminister som virker.

Kvinnegruppa Ottar gjør seg selv irrelevante med sitt hat mot menn

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon