Tøyen-Cola går Eivind Trædal på nervene. Cornelius Poppe / NTB
annonse

MDG-politiker Eivind Trædal hevder Tøyen-Cola er «direkte farlig for samfunnet».

Men ikke innholdet i selve brusen. Det Trædal mener er farlig for samfunnet er det som står på etikken på flaska.

På etiketten står det:

annonse

«WWW.DINERETTIGHETERHER.COVID.1984.5G.ID2020.EVENT201». Lenken er ikke en reell web-adresse.

Event 201 var en pandemisk simulering som ble avholdt i oktober 2019, noen måneder før koronautbruddet. Det ble arrangert på grunn av et økende antall epidemier og var basert på et fiktivt koronavirus, uttaler Johns Hopkins-senteret, som arrangerte simuleringen.

– Ikke feilinformasjon

annonse

På Twitter har flere personer oppfordret til boikott av brusen, fordi de ikke liker det som står på etikken. Flere påpeker at brusprodusenten sprer «konspirasjonsteorier».

Nettavisen har vært i kontakt med brusprodusent Jarle Hollerud som sier han vil ha blest rundt tema som vanligvis ikke får mye opperksomhet i mediene, som for eksempel 5G og Event 201.

– Jeg forventet ikke at det skulle tvitres rundt, og at folk skulle bli provosert av det, men hvis det provoserer til samfunnsdebatt så er jeg fornøyd med resultatet.

– Det er ikke noen hemmelighet at Event 201 gikk av stabelen i oktober 2019. Dette gjennomførte de – en prøveutgave av pandemiscenariet. Det er ikke noen teori eller feilinformasjon, sier Hollerud til Nettavisen.

Illsint Trædal

annonse

Tidligere Frp-politiker Trond Birkeland oppfordrer alle til å boikotte brusen i en twitter-melding.

Han får støtte av MDG-politiker Eivind Trædal.

– Da tror jeg jeg har drukket min siste Tøyen Cola. Produsenten av Tøyen Cola, O. Mathisen AS, trykker referanser til konspirasjonsteorier om koronaepidemien og 5G på etikettene. Dette er jo direkte farlig.

Brusprodusent Hollerud bryr seg imidlertid ikke om hva Trædal eller de andre mener. I intervjuet med Nettavisen ber han journalist Arne Lohne Fosse sette seg inn i Event 201.

– Det var Johns Hopkins hospital, World Economic Forum i samarbeid med Bill og Linda Gates Foundation som arrangerte Event 201. Sett deg litt inn i det, og se om det er noe interessant informasjon. Da er egentlig målet oppnådd, å bevisstgjøre folk på ting som eksisterer som ikke blir omtalt. Hyggelig at folk legger merke til det, så får man bare boikotte brusen så mye man vil.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse