Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: NTB Scanpix
Samferdselsminister Knut Arild Hareide er tilsynelatende i gang med å sette KrF sitt stempel på politikken til regjeringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Sjelden en statsråd kolliderer så kraftig med seg selv som Knut Arild Hareide.

Tidligere har Kristelig Folkeparti og daværende partileder Knut Arild Hareide ment at Norge oftere bør bruke reservasjonsretten mot EØS-direktiver.

Men etter å ha inntatt regjeringskontorene forsvant både KrFs og Hareides gamle prinsipper om å ivareta suverenitet og folkestyre, slår Nationens kommentator Eva Nordlund fast:

annonse

– Nå har samferdselsminister Hareide ingen betenkeligheter med å avgi suverenitet til EU. Tvert imot. Han er pådriver, skriver hun, og viser til at samferdselsministeren vil overføre makt direkte til EUs overvåkingsorgan for jernbanepolitikk, Era, gjennom EUs fjerde jernbanepakke.

– Det er ikke unaturlig at statsråder i samarbeidsregjeringer møter seg selv i døra til tider. Samarbeid krever at partiene gir og tar. Men det er sjelden en statsråd kolliderer så kraftig med seg selv som Knut Arild Hareide gjør når det gjelder avgivelse av suverenitet til EU, konkluderer Nordlund, som påpeker at paradoksalt nok sier Ap nei til EUs fjerde jernbanepakke, og vil ha Høyesteretts syn på avgivelse av suverenitet til Era. Men ikke den tidligere så EU-skeptiske samferdselsministeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon