Nestleder Tina Bru og statsminister Erna Solberg under Høyre sitt landsmøte på Gardermoen i 2020. Foto: Vidar Ruud / NTB
Nestleder Tina Bru og statsminister Erna Solberg under Høyre sitt landsmøte på Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Mange på Haramsøya føler avmakt og er oppgitt over hvordan myndighetene har behandlet dem. 

Motstanden mot vindkraft på naturskjønne Haramsøya på Sunnmøre har blit en symbolsak for vindkraftmotstandere i hele landet.

I fjor sommer blokkerte aktivister anleggsmaskiner fra å sette i land med ferge og å kjøre videre opp til fjellet der vindmølleparken. Men aksjonene var til ingen nytte og selv om utbyggingen har blitt utsatt for sabotasje, fortsetter den for fullt.

annonse

Vindkraftmotstanden preger fotsatt øya. Utallige skilt der det norske flagget er ledsaget enten av «Nei» eller «Nei til vindkraftverk på Haramsøya», er satt opp på jorder her og der, ved postkassestativ eller rett på husveggene., skriver Klassekampen .

«Når Erna og Tina svikter: Gud signe vårt dyre fedreland» er budskapet ved en enslig lyktestolpe, mens i en skråning er det plassert en lysinstallasjon som i mørket avslører beskjeden: «Øya blør», beskriver Klassekampen fra øya på Sunnmøre.

Ålesunds varaordfører Mette Krogsæter (Sp) er nå spent på rettssaken som starter 24. mars. For vindkraftmotstanderne er dette siste håp.

annonse

– Det føles viktig å gjennomføre rettssaken, fordi det er avgjørende å få prøvet om de vurderingene som ble gjort da konsesjonen ble gitt, var i henhold til norsk lov. Rettssaken er nå også et siste håp om å stoppe byggingen, og ingen skal i ettertid kunne si at vi ikke prøvde å få den stoppet, sier Krogsæter.

Vindkraftmotstanden: Derfor koker det på Haramsøya (+)

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon