Rødts Stavangerpolitiker Mimir Kristjansson, Foto : NTB Scanpix
Mimir Kristjánsson. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

– Her er det ytringsfriheten som bør ha forrang, ikke kommunikasjonsstrategien

Rødt-politiker Mimir Kristjansson skriver i Aftenposten om leder for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen, som ble blokkert av Høyre på Facebook. Thoresen er leder for en aksjon mot regjeringens kutt i arbeidsavklaringspenger (AAP).

Høyre har svart at de ikke vet hvorfor Thoresen ble blokkert fra å kommentere på partiets Facebook-side. Blokkeringen skal nå være opphevet, men KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og leder for arbeids- og sosialkomiteen Erlend Wiborg (Frp) skal også ha blokkert Thoresen.

annonse

– Det er bekymringsfullt om representanter fra landets regjering ikke tåler å få kritikk fra dem som sitter nederst ved bordet og blir rammet av den politikken som føres, slår Kristjansson fast.

Han viser til at når debatten flyttes fra avisspalter til Facebook, kan det være problematisk om kommunikasjonssrådgivere i de ullike partiene skal bestemme hvilke stemmer som skal høres og hvem som skal forties.

– Her er det ytringsfriheten som bør ha forrang, ikke kommunikasjonsstrategien, mener Rødt-politikeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon