Oslo 20210318. Det bygges sykkelsti i Gyldenløves gate i Oslo. Naboer og beboere i ommerådet har i lengre tid gitt utrykk for sin motstand mot arbeidet og politiet vært tilstede i Gyldenløves gate på Frogner for å forsikre seg at det ikke oppstår aksjoner og sjikane mot de som arbeider der. Foto: Terje Pedersen / NTB
Det bygges sykkelsti i Gyldenløves gate i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

«Hensynsløs adferd.»

– Jeg blir så lei meg av det jeg ser og hører. Ingen her har bedt om sykkelveier. Byrådet tvinger dem på oss. Gyldenløves gate, med sin kongelige rideallé i midten, er Norges eneste gate i sitt slag. I bydelsutvalget stemte 13 folkevalgte mot å anlegge rød sykkelasfalt her. Bare to stemte for. Hva skal vi med såkalt lokaldemokrati når vedtakene er et spill for galleriet? sier musiker Claudia Scott fra Frogner til Aftenposten om byrådets sykkelsatsing.

Hun anklager byrådet for det hun kaller «hensynsløs adferd» i Gyldenløves gate, der parkeringsplasser skal erstattes med sykkelveier.  Rett ved siden av går det sykkelvei på Bygdøy Allé.

annonse

– I 2018 vedtok kommunen å bruke 13,5 milliarder kroner på sykkelveier. Hva er vitsen når bydelsutvalg og lokale folk ikke ønsker dem? Et så ekstremt beløp må brukes til glede for alle. Mitt inntrykk er at sykkelveiene gleder folk utenfor sentrum, folk som har bil og garasje og trener i vill fart. Nå må folkene i Rådhuset høre på oss som er berørte. Vi liker ikke å bli valset ned, slår Scott fast.

Naboer hyrer advokat mot MDGs prestisjeprosjekt – sykkelvei i Gyldenløves gate

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse