- Resett - https://resett.no -

USA og Norge fordømmer nytt sykehusangrep i Syria

USA og Norge er blant dem som fordømmer nye angrep fra Assad-regimet og Russland som har kostet sivile liv i Syria. Seks ble drept på et sykehus vest i Aleppo.

Eksilgruppen SOHR meldte søndag om angrepet mot Al-Atareb-sykehuset vest i Aleppo-provinsen. Gruppa melder at seks sivile ble drept. Ifølge amerikansk UD skal sykehuset ha blitt truffet av Assad-regimets artilleri.

En av de seks drepte var et barn. Rundt ti helsearbeidere ble såret.

annonse

En sivil ble også drept da russiske kampfly angrep mål i Idlib-provinsen, nær grenseovergangen Bab al-Hawa mot Tyrkia, ifølge utenriksdepartementet i Washington.

Viktig grenseovergang

Departementet påpeker at ingen av områdene burde ha blitt angrepet, og sier Bashar al-Assads styrker har tilgang til nøyaktige koordinater til sykehus gjennom et deeskaleringsprogram i regi av FN. Formålet er å unngå at sivile mål blir truffet.

USA mener også at det russiske angrepet truer humanitær hjelp.

annonse

– Grenseovergangen Bab al-Hawa er fortsatt den eneste FN-autoriserte overgangen for humanitær hjelp i Syria, og den mest effektive måten å få fram humanitær hjelp til 2,4 millioner syrere på hver måned, heter det.

– Sivile, inkludert sivilt helsepersonell og klinikker, må aldri være mål for en militæraksjon, heter det videre i uttalelsen, der det tas til orde for våpenhvile.

Norge fordømmer

Assad-regimet og Russland er siden 2015 blitt beskyldt [1] for flere hundre angrep på sykehus og helsesentre i Syria, noe de konsekvent avviser. FN og flere andre har påpekt at slike angrep er å regne som krigsforbrytelser.

Norge fordømmer også søndagens sykehusangrep.

– Angrep på helsevesenet er uakseptabelt. Vi er også dypt bekymret over den økende volden nordvest i Syria, og gjentar oppfordringen om en landsomfattende våpenhvile, heter det i en Twitter-melding fra Ine Eriksen Søreide (H).

(©NTB)

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474