Illustrasjonsfoto: AFP / NTB Scanpix
A radioactivity warning sign stands in front of the headgear at Steenkampskraal (SKK) rare-earth mine on July 29, 2019, about 80Km from the Western Cape town of Vanrhynsdorp. - SKK has been confirmed as one of the highest grade deposits of rare-earth minerals in the world. The rare-earth minerals are used in the manufacture of powerful magnets, which are used in electric vehicles, wind turbines, robotics, and many other applications. The mine also produces naturally occurring radioactive thorium, which is used in medical and power generation applications. (Photo by RODGER BOSCH / AFP)
annonse
annonse

Eit samrøystes fylkesårsmøte i Vestland FrP vedtok sist helg at det bør byggjast eit fullskala prototyp av ein saltsmeltereaktor med Thorium som brensel i fylket.

Svein Otto Jacobsen frå Øygarden var ein av initiativtakarane til forslaget, melder Øygarden 24.

Medan mange forskre meiner at kommersiell utnyting av Thorium i energiproduksjon kan vera ein god idé, er det djup skepsis i befolkjninga. Frp er det einaste partiet på Stortinget som har gått inn for bruk av kjernekraft.

annonse

Kommersiell utnytting av Thorium i energiproduksjon har lenge vore ein «snakkis» i delar av det norske forskingsmiljøet. I opinionen derimot, har skepsisen mot kjernekraft vore stor. FrP er så langt einaste politiske partiet som har teke initiativ til å fremma denne energikjelda.

-Eit saltkraftverk er det beste løysinga på den varsla kraftkrisa i Bergensområdet, hevdar Frp-representant Silje Hjemdal saman med Svein Otto Jacobsen ovanfor Øygarden24.no.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon