Flere hoteller går en tøff påske i møte, som her i Geilo. De hotellene som holder åpent venter langt under halvparten av sitt ordinære belegg etter regjeringens tiltak. Illustrasjonsfoto: Camilla Frølich / NTB
annonse
annonse

Regjeringens innføring av særlig høyt tiltaksnivå i Viken gjør sitt til at en vanskelig situasjon bare blir enda verre for høyfjellshotellene.

Fyri-hotellet i Hemsedal stenger og Dr. Holms hotell på Geilo opplevde et skred av avbestillinger etter at Regjeringen la fram de nye tiltakene,  skriver Dagens Næringsliv.

– Vi stenger ikke foreløpig. Men slik forholdene er nå er det økonomisk galskap å holde åpent. Vi har helt håpløse tap, sier hotelldirektør Frank Arne Rasmussen.

annonse

Familieeide Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet er stengt, men åpner på skjærtorsdag – hvis de får nok bestillinger.

– Vi pleier jo ha rundt 700 gjester her i påsken. Og vi lå godt an før Viken ble stengt. Vi må ha 200 for at det skal være regningssvarende å holde åpent, men nå ligger vi litt under, sier direktør og medeier Knut Nibstad.

Han kan fortelle at hotellets oppsparte egenkapital er borte og hotellet må låne penger for å holde det gående.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon