Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Civita er en liberal tankesmie som blant annet er engasjert i debatten om fjerning av formuesskatt.

Ragnhild Astrup Tschudi er en av de nær 20 medlemmene i skipsrederfamilien Wilhelmsen som har fått skatteamnesti etter å ha skjult en utenlandsformue gjennom generasjoner, skriver DN.

Tschudi valgte søndag kveld å trekke seg fra sitt styreverv i tenketanken Civita, slik at det ikke skal kunne stilles spørsmål ved Civitas integritet.

annonse

– Civita hadde ingen kunnskap om dette skatteoppgjøret før DN tok det opp, skriver styreleder Leiv Askvig i en e-post til DN. Ifølge avisen har styrelederen selv vært en del av forvaltningen av familiens private formue.

Den liberale tankesmien Civita er ledet av Kristin Clemet og er blant annet er engasjert i debatten om fjerning av formuesskatt.

Astrup Tschudi sier til DN at familien i forbindelse med tidligere generasjoners bortgang har hatt et ønske om å rydde opp. Hun er gift med rederen Felix Tschudi, som er barndoms- og omgangsvenn med Jonas Gahr Støre. Dette vennskapet ledet til Støres inhabilitet da han var statsråd.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon