Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Finansminister Jan Tore Sanner (H) insisterer på at de nødvendige økonomiske tiltakene er på plass etter en ny runde med nasjonale innstramminger.

Regjeringen møter kritikk for å komme med nye nasjonale tiltak, uten andre krisemidler enn at det settes av 500 nye millioner kroner til kommunenes kompensasjonsordning. Disse millionene kommer i tillegg til 750 millioner som gjøres tilgjengelig over påske.

– Gjennom denne ordningen sørger kommunene for at pengene kommer raskt ut til bedrifter som er omfattet, sier Sanner til NTB.

annonse

Sanner sier han forstår at dette er en alvorlig situasjon for mange bedrifter.

– Samtidig vil jeg understreke at vi har de nødvendige økonomiske tiltakene på plass for å håndtere situasjonen. Det viktigste er den nasjonale kompensasjonsordningen, sier Sanner.

Han påpeker at den er laget slik at utbetalingene øker når bedrifter rammes hardere av nedstengninger.

annonse

– Vi har også en rekke andre tiltak. Noen er rettet mot bransjer, andre er generelle som lønnsstøtteordningen og lånegarantiordningen, sier Sanner.

– Vi vurderer løpende behovet for tiltak, og det vil være tiltak så lenge pandemien varer, sier Sanner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon