Forsvarer Nils Christian Nordhus holder onsdag sin prosedyre under den siste dagen av rettssaken mot den IS-tiltalte kvinnen. Bildet er tatt en annen rettsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Forsvarer Nils Christian Nordhus mener at den IS-tiltalte kvinnen, Sumaira Ghafoor, må frifinnes. 

Bakgrunnen for dette skal være at han mener hun er utsatt for menneskehandel, skriver NTB.

– Vi har konkludert med at hun er et offer for menneskehandel, og at det må lede til frifinnelse av henne, sa den tiltalte kvinnens forsvarer, advokat Nils Christian Nordhus, i innledningen til sin prosedyre under rettssaken i Oslo tingrett onsdag.

annonse

Tirsdag la aktor Geir Evanger ned en påstand om fire års fengsel for den tiltalte Ghafoor. Selv nekter hun imidlertid for straffskyld for tiltalen for deltakelse i en terrororganisasjon og har forklart at hun tidlig ønsket seg hjem, men at hun ble nektet å reise.

Ghafoor reiste frivillig til Syria for å slutte seg til ektemannen Bastian Vasquez i 2013, som på det tidspunktet var fremmedkriger for Nusrafronten og senere IS.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon