Jon Helgheim er andrekandidat for Frp i Oslo i stortingsvalget til høsten. Foto: NTB Scanpix
– KrF og Venstre var med å lage mye bråk sist, men fremmer nå saken akkurat slik de stemte den ned i 2018, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

– Dette er ikke noen dugnad lenger. Det skyldes berøringsangst. 

Trangboddhet har blitt trukket frem som den viktigste grunnen til at det er mer smitte i områder med høy andel innvandrere. Men nå viser et nytt notat fra Folkehelseinstittutet (FHI) at det er mye importsmitte blant innreisende fra Asia og Afrika. Fra Pakistan var det hele 12 prosent som var smittet, går det fram av et notat fra Folkehelseinstituttet.

– Dette er ikke noen dugnad lenger. Vi har mistet all frihet. Alt dette fordi smitten blant innvandrere i byene er skyhøy, skriver Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann og stortingsrepresentant Jon Helgheim på Facebook.

Det har vært fullt lovlig å reise på unødvendige reiser til sitt opprinnelige hjemland og at dette har blitt gjort i full skala, uten andre konsekvenser enn hjemmekarantene.

annonse

– Erna, Bent, Raymond, forskere og eksperter flyr fortsatt rundt å snakker om at smitten er høy blant innvandrere på grunn av trangboddhet og yrke. De prøver heller å bortforklare problemene enn å finne årsakene, slår stortingsrepresentanten fast.

Berøringsangst

Han viser til at vi nå går inn i «påske nummer to med skuffelser, nedstengninger og brutale begrensinger i vår frihet, mens unødvendige reiser til hjemlandet er helt lovlig, selv om opp mot 12 prosent er smittet når de kommer tilbake».

– Dette er egentlig ikke innvandrernes feil. De har bare gjort det de har lov til. Dette er regjeringens sitt ansvar. Dette skyldes berøringsangst, skriver han og konkluderer:
– Derfor trenger vi politikere som tør å si ting rett ut. Påstandene om stigmatisering og rasisme kommer i nå til å hagle igjen, men det får bare være. Hadde ikke jeg tatt opp dette, så hadde det heller ikke skjedd noe.

FHI: Mye importsmitte fra Afrika og Asia

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse