- Resett - https://resett.no -

Elendig resultat for lærerne i 2020

Lærerne fikk dårligst lønnsvekst av alle det siste året, godt under rammen for frontfaget, ifølge NTB.

Mens lønnsveksten i fjor var på 1,7 prosent, fikk lærerne samlet sett en lønnsvekst på bare 1,2 prosent i år – et halvt prosentpoeng lavere.

Det går fram av den endelige Teknisk beregningsutvalg (TBU)-rapporten som ble offentliggjort torsdag.

annonse

Noe av den lave lønnsveksten kan forklares med større bruk av vikarer og lærere uten godkjent utdanning, som drar gjennomsnittslønna ned. Men selv om disse trekkes fra regnskapet, ender lønnsveksten for undervisningsansatte likevel under rammen med 1,5 prosent.

Til sammenligning fikk industrien en lønnsvekst på 2,2 prosent, mens ansatte i varehandelen endte med hele 3,6 prosent mer i lønningsposen.

Også i finansnæringen fortsatte lønnsfesten med en oppgang på 2,9 prosent. Ansatte innen finans hatt klart størst lønnsvekst av alle sektorer over de siste ti årene.

annonse

Staten endte samlet med en lønnsvekst på 1,8 prosent. Men deler av økningen skyldes høy lønnsvekst i Forsvaret. Holdes disse utenfor, er lønnsveksten på 1,5 prosent.

Kommuneansatte utenom lærere endte med en lønnsvekst på 1,9 prosent.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474