Marbella, Spania 20210325. Landslagssjef Ståle Solbakken følger med på fotballandslagets trening på Marbella Football Center i San Pedro torsdag. Norges herrelandslag i fotball møter Tyrkia i VM-kvalifiseringskamp lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB
annonse
annonse

NTB melder at Norges landslagssjef, Ståle Solbakken, ber Fifa om å stille et ultimatum til Qatar om fotball-VM. Han antydet at det kan komme nye protestaksjoner fra landslaget.

– Qatar er sjakk matt hvis Fifa stiller noen knallharde krav og sier at det blir VM her hvis dette blir innfridd. Jeg har tro på at de vil stille sterkere krav, og at det presset vil øke, sier Solbakken på pressekonferansen dagen etter at han første kamp som sjef for Norge.

Solbakken brukte pressekonferansen til å sende et budskap om krav om respekt og menneskerettigheter. Protesten mot VM i Qatar gikk verden rundt, og landslagstreneren sier det er trykket opp flere T-skjorter med lignende budskap.

annonse

– Det er viktig å si at vi har tatt et standpunkt fordi vi gjerne vil hjelpe, og vi ser at det har gitt gjenklang rundt omkring, men det er ikke sånn at vi mener at nå har vi gjort nok eller at folk skal si se så flinke vi er, sier Solbakken.

Politikk og idrett

– Vi har tre kamper på sju dager. Det har vært mange arrangementer i Qatar i lang tid, det har vært tunge selskaper inne i Qatar i lang tid. Det er storpolitikk. Derfor sier jeg at politikk og idrett alltid vil høre sammen. Det er ikke sånn at det norske fotballandslaget alene skal redde verden, sier Solbakken.

På direkte spørsmål om det kan bli flere lignende protestaksjoner, bekreftet Solbakken at det kan bli aktuelt. Han bekreftet også at det kan være at det blir en ny t-skjorteprotest.

annonse

– Men det sterkeste jeg kan si er at Fifa har et kjempeansvar nå for å presse qatarske myndigheter, sier Solbakken.

Fifa opplyste like før pressekonferansen at det ikke blir noen reaksjoner overfor Norge etter protestaksjonen. Solbakken brukte mye av sin pressekonferanse på å legge press på Fifa.

– Vi mener at de 20 månedene nå fram mot mesterskapet er en gyllen mulighet for Fifa til å lage et kjempetrykk på qatarske myndigheter, sier Solbakken.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon