Kriss Rokkan Iversen, Miljøpartiet De Grønnes nestleder. Handout. Foto: Siri Døsen / MDG / NTB
annonse

Foreslår 18 uker.

På Miljøpartiet De Grønnes landsmøte denne helga vedtas den ene resolusjonen etter den andre. Slikt blir det nyhetsoverskrifter av.

Etter å ha stemt ja til legalisering av cannabis, vedtok landsmøtet 27. mars å gå inn for fri abort frem til 18. uke.

annonse

Med andre ord skal fødeforelderen ensidig kunne begjære fosteret fjernet hele 4,5 måneder ut i svangerskapets ni måneder.

Les også: MDG vil legalisere cannabis

Dette skal skje ved at dagens abortnemnd erstattes med et rådgivende og støttende organ for kvinner som velger abort mellom uke 12 og 18, gjengir NTB.

annonse

– For oss er det viktig å videreføre de gode sidene ved abortnemnda. Objektiv informasjon, råd og veiledning, og ikke minst støtte i valget ved en senabort, bør fortsatt være et tilbud selv om den selvbestemte abortgrensen skal utvides til uke 18, sier nyvalgt nestleder Kriss Rokkan Iversen i MDG.

Grønn Ungdom jubler over vedtaket.

– Vi vil at kvinner som ønsker abort skal motta fordomsfri og trygg veiledning fra helsepersonell, ikke tvinges gjennom en krenkende nemndprosess, sier Josefine Gjerde, partiets andrekandidat i Hordaland.

– Etter valget kan det bli flertall på Stortinget for å fjerne abortnemndene og utvide abortgrensa. Derfor er jeg så glad for at MDG som feministisk parti har vedtatt å stå på riktig side av historien i denne saken.

SSB-rapport: Unge velgere strømmer til miljøpartier

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse