Donald Trump. REUTERS/Mike Segar
annonse
annonse

Mener at valget av Trump representerer et ideologisk skifte i det republikanske partiet.

Breitbart melder at eks-guvernør i Vermont og tidligere presidentkandidat for demokratene, Howard Dean, tirsdag sammenlignet det republikanske partiet (GOP) med destruktive fascister. Han hevdet også at tidligere president Donald Trump anvender de samme teknikkene som diktatorer som Adolf Hitler brukte for å lykkes med å overbevise borgere om å stole på ham og være i stand til å «overta» makten.

Dean kom med uttalelsene under et nylig intervju på den venstreorienterte podcasten MeidasTouch, hvor vertene – Meiselas-brødrene – tidligere har referert til GOP som et «terroristparti», eller «GQP», med henvisning til QAnon-konspirasjonsteorien.

annonse

Under intervjuet, beskrev Dean valget av Trump som øyeblikket da republikanerne forlot sin ideologi til fordel for mer «radikale filosofier».

– Det republikanske partiet har ikke noen prinsipper i det hele tatt så vidt jeg kan se akkurat nå, bortsett fra «Jeg vil ha makt og jeg vil gjøre hva jeg kan og lyve på hvilken som helst måte for å få makt,» sa han og la til:

annonse

– Det er et prinsipp som kan føre til ødeleggelsen av USA og ethvert annet land.

Hitler-Trump

Dean beskyldte også Trump for å anvende de samme teknikkene som diktatorer som Adolf Hitler brukte for å rekruttere tilhengere.

– Det er i utgangspunktet det samme prinsippet som Hitler og de fleste diktatorer brukte for å ta over makten, sa han.

– Det er patetisk, fordi det betyr at det er veldig mange amerikanere som har gitt seg selv opp, og vi må finne ut hvordan vi kan motivere dem til ikke å gjøre det, fortsatte han.

Republikanske fascister

Dean sammenlignet deretter republikanerne med fascister.

– Jeg mener, å overgi seg til fascisme er en like stor synd som å være fascist, sa han.

annonse

Før Trump ble valgt til republikanernes presidentkandidat, hevdet Dean at han ville «komme godt overens med republikanerne». Noen demokrater beskyldte ham til og med for å være republikaner, fordi han «brydde seg om budsjettet» og «ikke ønsket å bruke penger som vi [USA] ikke hadde.»

– Det er noen anstendige republikanere, på en måte. De har bare ikke ryggraden til å stå opp, og som et resultat skader det USA, sa han.

Mest korrupte president

Dean hevdet videre at Trump var «den mest korrupte presidenten i USAs historie,» og sa at «den største tragedien» var alle de som hadde «overgitt sin frie vilje» til den tidligere presidenten.

– Det er et tegn på at noe er veldig galt i samfunnet vårt når mange personer – kanskje så mange som en tredjedel av folket – har bestemt seg for at deres liv ikke er verdige nok, og at de vil overgi sin frie vilje til en skurk, sa han.

Det største problemet, ifølge Dean, er hvordan man kan «overbevise folk om å bruke sin frie vilje» til å gjøre USA til et bedre sted «i motsetning til å overgi den til mennesker som er inkompetente.»

I 2018 hevdet Dean at daværende president Trumps verdier var så langt borte fra amerikanernes verdier at mange ikke så på ham som en «legitim» president.

Amerikansk journalist: – Trump er en «Führer» for republikanerne

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon