Erling Braut Haalands agent Mino Raiola synes det er rart at det er fotballspillerne, og ikke Fifa, som må ta til orde i kampen for menneskerettigheter i Qatar. Foto: Fermin Rodriguez / AP / NTB
annonse
annonse

NTB skriver at Erling Braut Haalands agent, Mino Raiola, synes det ikke er rettferdig at fotballspillere stilles til ansvar for hvor VM skal spilles.

Etter at Haaland og resten av Norges landslag protesterte mot manglende menneskerettigheter i VM-landet Qatar før kampen mot Gibraltar forrige onsdag, har flere andre landslag – Tyskland, Nederland og Danmark – fulgt eksempelet og holdt egne markeringer mot neste års verdensmesterskap.

Haalands agent mener derimot at det ikke bør være spillernes ansvar å ta stilling til hvor VM skal spilles.

annonse

– Jeg synes det er rart at vi legger presset på spillerne. De har ikke bestemt hvor vi spiller. Hvis du ønsker å bruke spillerne på den måten, må man også gi dem en sjanse til å velge hvor de har lyst til å spille, sier Raiola i et intervju på nederlandsk TV, gjengitt av NOS.

Raiola, som også har stjerner som Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba på klientlisten, mener at det er Fifa og fotballforbundene som burde gå i bresjen i kampen for menneskerettigheter i Qatar.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon