Morten Traavik. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Kunstneren Morten Traavik er kritisk til at Festspillene har trukket seg fra samarbeidet om prosjektet «Sløserikommisjonen».

Stykket, som er basert på aktivitetene til Facebook-profilen «Sløseriombudsmannen», skulle hatt urpremiere under fjorårets festival, men ble utsatt på grunn av pandemien. Etter den tid har forholdet mellom partnerne surnet, skriver BTs kulturredaktør Frode Bjerkestrand.

Traavik mener festspillsjef Anders Beyer har latt seg presse av stykkets kritikere.

annonse

– Festspillene og Anders Beyer vil ha «forstyrrelser light». De vil ikke ha noe som virkelig er forstyrrende, noe som også utfordrer kulturlivet selv, sier Traavik.

Les også: Sløseriombudsmannen står endelig frem: – Jeg skammer meg ikke over noen ting

Beyer svarer at han tåler både kritikk og kjeft, og at samarbeidet opphørte på grunn av pandemien og alle avlysningene i fjor.

annonse

I fjor kalte professor Kai Johnsen ved Kunsthøgskolen i Oslo stykket for «unyansert hvit mannlig populistisk dritt», i et voldsomt angrep på det planlagte festspillsamarbeidet.

Stykket står ikke på årets festspillprogram, men skal isteden ha premiere på BIT Teatergarasjen 14. mai.

Morten Traavik er også kjent som mannen bak det unike «samarbeidsprosjektet» med Nord-Korea, som etter åtte år ble avsluttet i 2017 etter initiativ av Traavik selv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon