Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En kvinne (36) er dømt til fengsel i seks måneder i Halden tingrett for en falsk voldtektsanklage.

60 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Kvinnen anmeldte en kollega for voldtekt på en jobbfest som fant sted på et hotell i Østfold i august 2019. Etter en gjennomgang av bevisene i saken, henla politiet saken og tok ut tiltale mot kvinnen for falsk forklaring.

annonse

Kvinnen kjente seg skyldig etter tiltalen.

Den dømte var ifølge NTB utro mot kjæresten sin da samleiet fant sted. Da kjæresten fant ut om forholdet, hevdet kvinnen at hun hadde vært så full at hun ikke klarte å avvise. Deretter insisterte kjæresten hadde da insistert på at hun anmeldte hendelsen som voldtekt.

Meldinger mellom dem avslører at kvinnen ba den fornærmede mannen om å «spille med» da kjæresten ringte ham for å konfrontere ham om hendelsen. Hun lovet også mannen at hun ikke ville anmelde ham. Halvannen uke senere leverte hun likevel inn en anmeldelse. Mannen ble dermed etterforsket på bakgrunn av de uriktige forklaringene.

annonse

– Retten bemerker at falske anklager om voldtekt er egnet til å svekke troverdigheten til ofre som har blitt voldtatt og dermed bidrar til å undergrave samfunnets klare behov for, og muligheten til, å oppklare denne typen alvorlige straffbare handlinger, heter det i dommen.

I formildende retning har retten lagt vekt på at kvinnen erkjente straffskyld.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon