Politiet i Brussel evakuerer parken Bois de La Cambre i Brussel torsdag 1. april 2021. Foto: Shutterstock (11841121a)
annonse
annonse

Politiet i Brussel gikk inn med opprørspoliti og vannkanoner for å spre en stor menneskemengde i en park torsdag, skriver NTB.

Ifølge Brussels Times skal flere tusen mennesker ha samlet seg for å delta på «La boum», en falsk festival som ble lansert som en aprilsnarr, i Bois de la Cambre sørøst for sentrum i byen.

Bilder fra stedet viser unge som brøt forbudet mot utendørsforsamlinger på mer enn fire personer ved å danse og feste. Rundt kl. 17 gikk politiet inn i parken for å rydde bort menneskemengdene. Det skal ha ført til en større konfrontasjon der flasker og andre gjenstander ble kastet mot politiet. Ifølge nyhetsbyrået AFP ble minst én politimann såret og flere festdeltagere pågrepet.

annonse

Etter hvert begynte politiet å bruke vannkanoner, hester og pepperspray. En rekke videoer fra stedet viser kamper mellom festdeltakere og politiet.

Festivalarrangørene skal ha uttrykt gjentatte ganger i sosiale medier at det dreide seg om en aprilsnarr, uten at dette så ut til å ha noen effekt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon