Erling Folkvord har skrevet en bok om ukultur blant polititopper i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Den profilerte legendariske politikeren og forfatteren Erling Folkvord har ferdigstilt en ny spennende bok.

Erling Folkvord er en 71 år gammel norsk politiker fra «Rødt». Han var stortingsrepresentant fra 1993 til 1997. I tillegg har han sittet 19 år i Oslo bystyre. Folkvord er utdannet sosionom ved Sosialskolen i Trondheim.

Folkvord er via sine mange bøker og andre publikasjoner i første rekke kjent som korrupsjonsjeger, hvor han har blottlagt flere avsløringer av maktmisbruk, spesielt innen offentlig sektor.

annonse

Selv om partiet «Rødt» har slitt med oppslutning, har Folkvord vært en velkjent, anerkjent, avholdt og folkekjær politiker. Han skriver på nynorsk, men fører sin penn på en glimrende, fremragende og lettlest måte.

På bakgrunn av en omfattende etterretning og informasjonsinnhenting, mestrer Folkvord å ferdigstille til dels «giftige» avsløringer som med tyngde treffer og rammer de han mener har begått en urett, spesielt overfor enkeltpersoner.

Les også: Slik ser det ut når en Rødt-politiker møter opp på TV

annonse

Boka

Folkvord skriver ikke om selve «Eirik Jensen-saken», men angir en mangeårig ukultur blant toppledelsen i Oslo politidistrikt.

Han verken fordømmer eller klandrer de flere tusen polititjenestepersonene som gjør en god jobb under anstrengende omstendigheter, som ofte er elendig planlagt og bearbeidet fra ledelsen.

Folkvord retter søkelyset oppover – mot de tidligere politimestrene, politidirektørene og justisministrene som skal sørge for at loven er lik for alle.

Sett i relasjon til ovennevnte avsnitt, og relatert til politikonstabelens yrkesutøvelse – mener Folkvord kort fortalt at all møkk kommer ovenfra, og den renner nedover.

Folkvord tar for seg flere konkrete merkelige og ufattelige politifaglige avgjørelser i sin nye bok. I ettertid, har dette ført til store samfunnsmessige konsekvenser, både økonomisk og menneskelig.

Dette ene og alene på grunn av et inkompetent politiarbeid, spesielt hva de påtalemessige avgjørelsene angår.

I boka forteller også forfatteren hvordan ledere på mellomnivå i Oslo-politiet beordret underordnede til å produsere falske beviser i en konkret straffesak.

annonse

Folkvord oppgir også i sin bok hvilke embetsmenn som i et tiår beskyttet visepolitimesteren som en lørdagskveld i 1998 gikk ut over sine fullmakter og løslot den hovedmistenkte i etterforskningen etter drapsforsøket på forlagssjef William Nygård.

Også i flydropp-saken fra 1993, har Folkvord hentet frem ny informasjon, som sannsynliggjør at selve straffesaken startet med en ulovlig politiprovokasjon.

Hvorfor har ikke politidirektører og justisministre ryddet opp der politimestrene sviktet – er en av de mange spørsmål og ytringer Folkvord stiller i sin bok.

I boka fremlegger Folkvord noen enkle alternativer til forbedringer. Han er av den oppfatning at fotfolket i politiet som etterspør ryddige forhold, fortjener støtte. I arbeidet med boka, har han i flere år samarbeidet med både nåværende og tidligere ansatte, samt mellomledere i politiet.

Ovennevnte bok fra Erling Folkvord kan bestilles via forlaget til Solum Bokvennen, eller i de fleste bokhandlerne etter 8. april 2021. Pris 399,- kroner.

Eirik Jensens tidligere sjef snakker ut: – Uten meg hadde det ikke blitt noen sak

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon