Islam Nets leder Fahad Qureshi har forsvart seg med at også Islam Net har rett til å kjøpe eiendom. Skjermbilde: YouTube
Skjermbilde: YouTube
annonse

Onsdag kom Islam Net med matvarer for 20.000 kroner til Fattighuset. Dette er bare første leveranse.

Fattighuset ser ingen problemer med å motta donasjoner fra Islam Net.

– Vi skiller ikke på givere. Vi er bare veldig takknemlig for at vi får mer mat og dele ut til de som kommer i dag, sier styremedlem i Fattighuset, Karianne Stangeland, til Avisa Oslo.

annonse

Islam Nett hadde først planlagt å donere mat for 50 000 kroner til Fattighuset, men besluttet heller å øke det til 100.000 kroner i løpet av ramadan.

– Det er to uker igjen til ramadan og i den forbindelse hadde vi planlagt å drive matutdeling og andre samfunnsprosjekter, sier Mahir Osman i Islam Net, og legger til:

– Vi så saken i Dagbladet i går, hvor de sa det var et stort behov på grunn av påsken og at det ikke var nok mat til de som pleier å besøke Fattighuset, så da bestemte vi oss for å fremskynde planene litt.

annonse

Les også: Jon Helgheim: – Det Fahad Qureshi egentlig sier er at de som forsvarer ytringsfriheten, er fiendtlig innstilt mot islam

Dagbladet skrev om lange køer utenfor Fattighuset og mangel på mat før påsken. Islam Net startet en innsamling på Facebook, og brukte det til å kjøpe inn mat. Det var kjøtt, flere hundre kilo med ris, egg, tomatsuppe, olje og mye mer.

– Det er ikke første gang Islam Net deler ut mat. Vi har hatt matutdelinger tidligere, men ikke til Fattighuset. Vi jobbet da sammen med Innsamlingsteamet som pleier å dele ut mat på Jernbanetorget, men de deler ut måltider og ikke matvarer som her. Vi deler ut mat for å hjelpe og fordi det er en viktig del av vår tro, og spesielt i anledning ramadan, sier Osman.

Fahad Qureshi er genial til å skape oppmerksomhet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse