Direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, Foto: NTB Scanpix
Direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, sier at koronaepidemien er under kontroll, men fortsatt er det stor sannsynlighet for spredning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

R-tallet bør ligge langt under1 for at samfunnet gjenåpnes, slår direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet fast.

– Vi ser aldri på R-tallet alene, men R-tallet bør ligge under 1, og det beste er om det ligger et stykke under 1 og vi får det til å holde seg der over flere uker, og helst også måneder, før vi gjenåpner samfunnet, sier Stoltenberg til NRK.

Uttalelsen kommer etter at assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB at Norge må godt under 200 nye koronatilfeller per døgn før man kan vurdere å åpne opp samfunnet.

annonse

Onsdag redegjør statsminister Erna Solberg om planene for gjenåpning av samfunnet.

– Vaksineringen og fremdriften på den vil være det aller viktigste for når vi kan åpne opp, i tillegg til å ha kontroll på smitten. Gjenåpningen av Norge kommer til å være kontrollert, sier helseministeren til VG.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon