- Resett - https://resett.no -

Sint kunstner skriver åpent brev til Sløseriombudsmannen

Sammenligner støtte til kunst med grunnleggende velferd og trygghet.

– I det store og hele skal vi, hver av oss, slik jeg forstår deg, betale så lite skatt som mulig inn til fellesskapet, for det er enkeltindividet selv som skal velge hva de vil betale for og ikke. Og det er det jo helt legitimt å mene, skriver kunstner Mette Edvardsen i Subjekt. [1]

– Selv mener jeg at velferdsstaten og fellesskapet er den beste måten å ivareta hvert individ i et samfunn. Men dette handler om ideologi.

annonse

Les også: Sløseriombudsmannen står endelig frem: – Jeg skammer meg ikke over noen ting [2]

Mette Edvardsen er en scenekunstner som påstår at hun gjentatte ganger har fått verkene sine latterliggjort på Sløseriombudsmannens Facebook-side.

– Man skulle nesten tro at du mener det begås deg urett, men la gå. Jeg gidder ikke å krangle med deg om hvem som er offer her, det burde det ikke være noen tvil om, skriver kunstneren.

annonse

– I snart fire år har du som anonym fått ydmyke meg i all offentlighet med påstander som er feilaktige, lenket til mitt navn og med videodokumentasjon av ett av mine arbeider.

Mette Edvardsen skriver at hun mistenker at Sløseriombudsmannen er mer opptatt av skatt enn av kunst og at han strengt tatt ikke er så interessert i debatt.

– Når hele kunstfeltet nå på et underlig vis blir dratt inn i en diskusjon hvor vi blir beskyldt for å ikke tåle kritikk, synes jeg det er urimelig. Det er da ingenting vi heller ønsker enn kritikk.

Fritt Ord-direktør: – De som hetser kunstnere sparker ikke oppover, men nedover [3]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474