Foto: AFP PHOTO / Natalie Behring
annonse
annonse

Ble slått i bakken.

En aktivist for det franske partiet Rassemblement National (RN), der Marine Le Pen er leder, er blitt sendt til sykehus etter å ha blitt brutalt angrepet og slått ned av fem militante venstreekstremister med tilknytning til Antifa-bevegelsen.

Ugjerningen ble begått søndag morgen i Les Halles i Saint-Nazaire, vest for storbyen Nantes i departementet Loire-Atlantique. Benoît Glotin (49) delte ut flygeblader for RN sammen med en annen aktivist. Fem ekstremister kom til stedet og begynte å trakassere aktivistene, og ba dem om å gå. Dette skriver France Bleu.

annonse

Da RN-aktivistene nektet å forlate stedet, ble Glotin fysisk angrepet. De voldelige ekstremistene slo ham ned i bakken, og truet ham med at de skulle drepe ham.

– Feighet

49-åringen ble fraktet til sykehus med brudd i ankelen, ifølge Gauthier Bouchet, en lokalpolitiker i området.

annonse

– Feighet og vold er varemerket til den ytterliggående venstresiden, skriver Bouchet på Twitter.

Antifas aktivitet i Frankrike har ofte dreiet seg om fysiske angrep på politiske motstandere og offentlige tjenestepersoner.

Antifa-tilknyttede ekstremister skal angivelig tidligere ha planlagt å drepe politifolk og soldater. En slik plan ble avdekket i mai 2020, da to slike ekstremister ble arrestert i Corbas og i Bourg-en-Bresse.

BLM/Antifa-radikalere med sjokkerende angrep på kvinnelig video-journalist: – Hun er en nazist!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon