Det nederlandske lasteskip Eemslift Hendrik mens det fremdeles hadde den grønne servicebåten til AQS på dekket. Onsdag kveld greide bergingsmannskaper å redde den verdifulle båten fra bølgene i Norskehavet. Foto: Redningshelikopter Florø/ Hovedredningssentralen Sør-Norge / NTB
annonse
annonse

Den grønne arbeidsbåten som falt fra det nederlandske lasteskipet Eemslift Hendrika, ble onsdag kveld berget fra bølgene.

Den grønne servicebåten med påskriften «AQS Tor» på skroget falt tirsdag av dekket på det forlatte lasteskipet som fremdeles driver rundt i Norskehavet. Båten var en av flere som var på vei til Kolvereid i Trøndelag da lasteskipet Eemslift Hendrika fikk slagside og siden motorstans.

Onsdag kveld opplyser teknisk sjef Kristian Hjertvik i AQS til VG at båten er berget fra bølgene.

annonse

– Det er jo en gladnyhet for å si det sånn. Man blir jo veldig lettet når man får en sånn beskjed, sier han, som selv fikk beskjeden like før klokken 18.30 onsdag.

Nå vil selskapet selv sende sine egne slepebåter for å hente servicebåten til en av verdi av 66 millioner kroner til Trøndelag. Båten ble berget av slepebåter som AQS selv hyret inn i samarbeid med Moen Marin og Gjensidige.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon