– Det er for tidlig å si hvordan bruk av hjemmekontor vil påvirke arealbehovet i statlige kontorbygg, sier moderniseringsminister Nikolai Astrup, men han understreker at dette vurderes fortløpende. På bildet ser vi det som en gang var Y-blokka. Her skal det settes opp et nytt kontorbygg for regjeringsapparatet. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Staten sparte milliardbeløp på mindre reising i fjor.

Nå kan hjemmekontorbølgen bidra til at det nye regjeringskvartalet blir nedskalert, skriver Dagens Næringsliv.

Tall innhentet fra statens foreløpige bevilgningsregnskap, viser at reisekostnader ble redusert med rundt 50 prosent – fra 2,9 milliarder kroner i 2019 til 1,4 milliarder i fjor.

annonse

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H), tror ikke reiseaktiviteten kommer tilbake på samme nivå.

– Flere møter, seminarer og sammenkomster vil trolig gjennomføres digitalt. Dette vil spare oss for betydelige reisekostnader, både i offentlig og privat sektor, sier Astrup.

Han tror bruken av hjemmekontor vil føre til permanente endringer i måten offentlig sektor jobber.

annonse

– Det er for tidlig å si hvordan bruk av hjemmekontor vil påvirke arealbehovet i statlige kontorbygg, men det er noe Statsbygg og Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil vurdere fortløpende, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon