Sery Kim. Foto: Skjermdump.
annonse
annonse

Krever 10 millioner i erstatning.

Daily Caller melder at den republikanske kandidaten i spesialvalget for Texas 6. kongressdistrikt, Sery Kim, gikk mandag til sak mot en lokalavis for ærekrenkelser etter påstander om rasisme.

Kim, som har tjenestegjort i administrasjonene til både Donald Trump og George W. Bush, gikk til søksmålet mot Texas Tribune på grunn av karakteriseringen av kommentarer hun hadde kommet med 31. mars, som avisen hadde omtalt som «rasistiske».

annonse

Kim går til valg for å erstatte den avdøde republikanske kongressmannen Ron Wright, som døde 7. februar etter å ha kjempet mot lungekreft og COVID-19.

Kommentarene

– På 1960-tallet ønsket vi kinesere velkommen til dette landet. Jeg vil ikke ha dem her i det hele tatt. De stjeler våre åndsverk. De gir oss coronavirus. De tar ikke ansvar. Og helt ærlig kan jeg si dette fordi jeg er koreansk, sa Kim da hun svarte på et spørsmål om innvandring på en konferanse som var organisert av Arlington Republican Women og Arlington Republican Club.

annonse

– Den andre tingen er at vi alle innser at de fleste som bor i samfunnene våre er enestående, fantastiske mennesker. Vi kan ikke se på noen og si: «Å du er ulovlig. Å, du er lovlig.» Jeg har hatt så mange mennesker som stiller spørsmål ved om jeg var lovlig eller ulovlig før de hørte Texas-aksenten min, sa hun videre.

Tok avstand

Kjernen i saken er en artikkel som Texas Tribune publiserte 3. april med overskriften: «Republikansk kongresskandidat i spesialvalget i Texas mister fremtredende støttespillere etter rasistisk kommentar om kinesiske innvandrere.»

Artikkelen diskuterer avgjørelsen fra de republikanske California-kongressmedlemmene, Young Kim og Michele Steel – de første koreansk-amerikanske medlemmene av Kongressen – om å slutte å støtte kandidaturet til Kim.

– Vi kan ikke med god samvittighet fortsette å støtte hennes kandidatur. Vi vil fortsette å si fra for å støtte asiatiske- og stillehavsamerikanere, sa de til Newsweek 3. april.

Kommunistpartiet

annonse

Etter kontroversen, fortalte Kim Daily Caller at kommentarene i deres opprinnelige sammenheng handlet om Det kinesiske kommunistpartiet, og ikke kinesiske innvandrere generelt.

– Da jeg sa at jeg ikke vil ha dem, snakket jeg om Det kinesiske kommunistpartiet. Jeg ønsker alle som flykter fra det kommunistiske partiet i Kina velkommen hit, sa hun.

Hunter Biden innrømmer at skandale-laptop kan være hans

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon