Statsminister Erna Solberg skisserer onsdag en plan for hvordan Norge skal åpne igjen. Foto: Torstein Bøe / NTB
Statsminister Erna Solberg skisserer onsdag en plan for hvordan Norge skal åpne igjen. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

– Det kan jo ikke være sånn at Oslo-folk nærmest lever i karantene, og slår ned smittetopper, samtidig som vi hele tiden blir overrumplet av nye varianter av importsmitte, sier Aps byrådsleder Raymond Johansen om regjeringens planer. 

Statsminister Erna Solberg (H) varslet på redegjørelsen om planen for gjenåpning av Norge at regjeringen vurderer å slippe inn flere arbeidsinnvandrere til Norge.

– Det overordnede målet i første omgang er å prioritere utenlandske arbeidstakere som kan bidra til å gjøre tapet av verdiskaping og jobber minst mulig, innenfor de rammer som følger av smittevernhensyn, sa statsministeren i sin redegjørelse for gjenåpningsplanen.

annonse

Neste uke

Nå melder Dagbladet at det kan komme flere arbeidsinnvandrere til landet allerede fra neste uke.

–  Det overordnede målet i første omgang er å prioritere utenlandske arbeidstakere som kan bidra til å gjøre tapet av verdiskaping og jobber minst mulig, innenfor rammene som følger av smittevernhensyn. Dette betyr at vurderingene av eventuelle lettelser må gjøres i lys av tilrådningene fra helsemyndighetene om i hvilken grad det er forsvarlig å åpne for flere innreisende til landet på dette tidspunktet, sier statssekretær Lucie Katrine Sunde-Eidem (V) til Venstre.

annonse

Nyheten får Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til å rase.

– Det kan jo ikke være sånn at Oslo-folk nærmest lever i karantene, og slår ned smittetopper, samtidig som vi hele tiden blir overrumplet av nye varianter av importsmitte, sier Johansen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon