Jon Engen-Helgheim, stortingsrepresentant og Innvandringspolitisk talsperson på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Foto: Berit Roald / NTB
Jon Engen-Helgheim, stortingsrepresentant og Innvandringspolitisk talsperson på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

– Jo mer jeg blir kalt rasist for å sette fokus på den høye smitten blant innvandrere, jo mindre blir gjort for å beskytte innvandrere – og enda flere innvandrere vil rammes av alvorlig sykdom og i verste fall død.

Stortingsrepresentant Jon Helgheim har fått mye kritikk etter at han i påsken spurte om hvorfor gjestehavner ved fjorden måtte stenges, mens det fortsatt var mulig å reise på utenlandsferie.

«På grunn av skyhøy smitte blant innvandrere i Oslo og andre byer, har regjering og lokalpolitikere stengt gjestehavner. Dette ødelegger påske nummer to for tusenvis av nordmenn.

annonse

I gjestehavner er det meget lett å ivareta smittevernregler. Det er absolutt ikke der smitten sprer seg», slo Helgheim fast.

På sosiale medier har han fått mye kritikk, og mange har spurt blant annet om hvorfor han ikke skriver om de høye smittetallene i Oslos nabokommune Bærum.

Nå slår han tilbake på Facebook. Han viser til smittetall som sier at selv etter en periode med spesielt høy smitte i Bærum, med en periode uten spesielt høy smitte i innvandrertette bydeler i Oslo, og fortsatt er det altså over tre ganger så høy smitte i Groruddalen, et område av byen med høy innvandrerandel.

annonse

Han mener det ikke hjelper med «whataboutisme» og bortforklaringer.

– Faktum er at mesteparten av smitten befinner seg blant innvandrere. Det er dermed avgjørende viktig å beskytte innvandrere mot smitte. De rammes svært hardt og blir i langt større grad alvorlig syke.

– Jo mer jeg blir kalt rasist for å sette fokus på den høye smitten blant innvandrere, jo mindre blir gjort for å beskytte innvandrere – og enda flere innvandrere vil rammes av alvorlig sykdom og i verste fall død. I tillegg vil vi i lengre tid måtte leve under nedstengninger.

Artikkelen fortsetter. 

Han mener det har hjulpet å påpeke disse tingene.

–  På bakgrunn av en rekke spørsmål jeg har stilt har vi fått ny kunnskap og regjeringen har lukket noen av hullene som jeg har vært med på å avdekke. Fortsatt er det er lov å reise til Pakistan og delta i arrangementer som er ulovlig i Norge, med hundrevis av deltagere og null smittevern. Det er meningsløst! Det viktigste regjeringen kan gjøre for å beskytte innvandrere, er å stanse dette, slår han fast.

Frp-Helgheim raser etter importsmitte-avsløring: – Nå er det nok!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon