- Resett - https://resett.no -

Godset-styret møtes igjen torsdag kveld

Strømsgodset-spillerne har bestemt seg for å avvente styrets konklusjon i Henrik Pedersen-saken. Dansken blir tema igjen på et styremøte torsdag kveld.

Det får TV 2 [1] bekreftet av medie- og kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen i drammensklubben.

– Styret skal samles for å arbeide videre med saken, opplyser Nilsen.

annonse

Torsdag var Godset-spillerne på plass på Marienlyst for å trene og holde et nytt møte. Planen var egentlig å sende ut en pressemelding fra spillergruppen, men slik ble det ikke.

Som følge av koronaregelverket trener spillerne i mindre grupper, og treningene ledes av Pedersens assistent Håkon Wibe-Lund.

Avventer

Jonathan Parr er tillitsvalgt i spillergruppen og spillernes talsmann i saken om rasismeanklagene mot trener Henrik Pedersen. Han sier til Drammens Tidende [2] at spillerne vil avvente klubbstyrets videre behandling og konklusjon.

annonse

Dermed kommer det ikke noen felles uttalelse fra spillerne ennå.

– Vi har informert klubben og styret om at vi føler behov for å komme med en uttalelse. Det er de innforstått med. Jeg tror alle sammen er enige om at når saken fortsatt behandles videre, er det riktig å komme med den senere, forklarer Parr til Eurosport [3].

Avviser krav om Pedersen-fjerning

Onsdag erfarte TV 2 [4] at Strømsgodset-spillerne har krevd at både Pedersen og styreleder Ivar Strømsjordet må gå av. Dette avviser Parr blankt.

– Det kan jeg avkrefte. Vi har ikke kommet med noen krav som spillergruppe. Det har vi ikke tatt noen som helst stilling til, så det stemmer ikke.

– Vi ikke tatt noen avgjørelser rundt personer eller hvem som må gå eller sitte eller slike ting. Vi har sett på prosessen og mener den kunne vært bedre på mange måter. Så skal vi komme tilbake til det senere, fortsetter Godset-backen.

Han sier følgende om stemningen i spillergruppen:

annonse

– Den er god i form av at vi er samlet. Vi har fått snakket godt sammen og diskutert oss gjennom saken. Vi står godt sammen og prøver å ha fokus på det vi kan gjøre noe med, nemlig treningen.

Drama

Onsdag holdt Godset-styret et ekstraordinært styremøte som varte til sent utpå kvelden. Der ble det ikke konkludert med noe, og styreleder Ivar Strømsjordet sa at tråden skal tas opp igjen torsdag.

Samme dag forklarte Parr at spillerne ikke var fornøyde med informasjonen som er gitt eller svarene de har fått på spørsmålene de har stilt.

Godset-ledelsen valgte mandag kveld å beholde hovedtrener Pedersen etter en intern vurdering av rasismeanklagene mot ham. Siden har det stormet i og rundt klubben. Dagen etter Godset-ledelsens melding mandag kveld ble det kjent at sju spillere varslet spillerorganisasjonen NISO om angivelig rasisme fra Pedersen.

Pedersen har hele tiden avvist anklagene.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474