President Xi Jinping. Foto: Aris Messinis / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Begge landene hadde ulykker der mange menneskeliv gikk tapt.

Men at de to landene utvekslet kondolanser, falt makthaverne i Beijing tungt for brystet. De anser det som et grovt brudd på «ett Kina-prinsippet». Der Taiwan anses som en del av Kina, og det skal alle respektere.

I en uttalelse fra den kinesiske ambassaden i India skriver de at kondolanseutvekslingen er et seriøst brudd på «ett Kina-prinsippet» og det provoserer Kina. De sier videre at alle land som har diplomatiske forbindelser med Kina må respektere «ett Kina-prinsippet». Taiwan-spørsmålet kan ikke utfordres om hva som er rett og galt, det er ikke noe rom for kompromisser.

annonse

Les også: Taiwan: Kina prøver å gjøre oss til «det neste Hongkong»

Spørsmålet om Taiwan dreier seg om Kinas kjerneinteresser, og at de vil motsette seg alle former for separatisme, skriver The Tribune.

Ambassaden oppfordret også indiske medier til å forstå Kinas kjerneinteresser omkring suverenitet og territorielle integritet, og at de unngår å sende ut feilinformasjon.

annonse

Global Times skriver at å bruke Taiwan-kortet har alltid vært Indias politikk overfor Kina, og at det skaper vanskeligheter i forholdet mellom de to landene samt at India samarbeider med USA mot Kina.

WHOs «kosetur» til Kina: Falskspillet, keiseren i Midtens rike og viruset som kom fra intet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon