Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

NTB melder at riksadvokaten har beordret at det tas ut tiltale for dobbeltdrap mot moren som har vært siktet for å ha tatt livet av to barn på Lørenskog i fjor sommer.

De to barna, begge under ti år, ble funnet døde i en leilighet på Skårer i Lørenskog 19. juli i fjor. Den 35 år gamle moren ble funnet kritisk skadd. Dagen etter ble kvinnen siktet for drap.

– Saken har vært behandlet hos Riksadvokaten og er returnert til statsadvokaten. Den beslutningen er meddelt siktet og etterlatte i saken. Det Riksadvokaten har beordret er tiltale for to drap, sier statsadvokat Ane Evang ved Oslo statsadvokatembeter til VG.

annonse

Den endelige obduksjonsrapporten bekreftet at de to barna på ett og sju år døde på grunn av kvelning. En rettspsykiatrisk undersøkelse av moren har slått fast hun ikke var psykotisk i gjerningsøyeblikket, og at hun er strafferettslig tilregnelig.

– Jeg skal nå utferdige tiltalebeslutning i saken, bevisoppgave og oversende berammelse. Det vil gjøres om kort tid, sier statsadvokaten videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon