- Resett - https://resett.no -

Stortinget sier nei til å hjelpe Ulrik (4) – sender heller en kvart milliard til personer i Romania, Polen og Latvia

Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB

– Det er for meg komplett uforståelig at utenlandske borgere som ikke engang bor i Norge skal få coronastøtte av norske skattebetalere

Lille Ulrik (4) fra Sunnmøre lider av en mutert versjon av øyesykdommen Regnitis Pigmentosa (RP). [1] Syv andre personer i Norge lider av samme sykdom. Synet hans kan   med svært god sannsynlighet reddes med behandlingen Luxturna. Men det har staten, ved beslutningsforumet Nye metoder, sagt nei til, med begrunnelse i den høye kostnaden og det de mener er tvil om langtidseffekten av behandlingen.

FrPs stortingsrepresentant Erlend Wiborg vil prioritere behandling av Ulrik på fire år sånn at han kan beholde synet. Partiet ønsker også å prioriteree å bedre permitteringsreglene som vil sikre norske arbeidsplasser.

annonse

– SP, AP, SV og regjeringspartiene tar seg ikke råd til det, de vedtok i dag heller å bevilge en kvart milliard kroner hver eneste måned til personer bosatt i Romania, Polen, Latvia og andre EØS land. Det er for meg komplett uforståelig at utenlandske borgere som ikke engang bor i Norge skal få coronastøtte av norske skattebetalere, sa Wiborg på Stortinget torsdag.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474