Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap) ved Lillestrøm rådhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Foruten Oslo er kommunene på Romerike blant dem med strengest tiltak. Mange jobber også med tilknytning til Gardermoen og rammes av reiselivsstoppen.

Noen må betale en høy pris for dette, skriver VG.

– Jeg kjenner det begynner å gå på overtid, sier Thea Bareksten. Første gang jeg ble permittert var i februar. Så hadde vi åpent en uke før det stengte igjen på grunn av retningslinjene som sa at butikkene i kjøpesentrene måtte stenge i midten av mars, sier hun.

annonse

Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap) kan fortelle om en dyster tid i kommunen.

– Det er forferdelig. Folk går konkurs, de mister levebrødet sitt, noen pantsetter husene sine, sier han.

– Vi har klart å bryte kurven – den har flatet ut. Alle ordførere vil sikkert si det samme om sin kommune, men jeg ser at de aller fleste slutter opp om tiltakene. Folk har rett og slett sluttet opp om den tunge nedstengningen. Folk lever annerledes. Mange lever triste, ensomme liv, men det er det eneste som funker. Færrest mulig nærkontakter og flest mulig vaksinedoser, sier ordføreren.

annonse

Gågata i Lillestrøm som før var yrende full av liv, er nå helt tom og fullstendig ribbet for bord og stoler.

Lillestrøm er blant kommunene som har hatt strenge tiltak lenge etter at Regjeringen innførte tiltaksnivå A (særlig høyt tiltaksnivå) i hele Viken fylke.

Ordførere i Oslo-regionen presser på for flere coronavaksiner

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon