- Resett - https://resett.no -

Tre prosent av alle nordmenn kan ha hatt corona-viruset

Illustrasjonsfoto: Foto: NTB Scanpix

Om lag 3 prosent av Norges befolkning kan ha antistoffer mot SARS-CoV-2, viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet basert på innsamlede blodprøver fra januar 2021. 

For å vite hvor mange som sannsynligvis har vært smittet av viruset i Norge, har forskere analysert 1912 blodprøver for undersøkelser av antistoffer mot SARS-Cov-2, samlet inn fra 17 laboratorier i alle deler av landet og fra individer i alle aldre, melder FHI.

Slike antistoffer ble funnet i om lag 3 prosent av de analyserte prøvene.

annonse

–  Dette er den tredje slike studien i Norge, etter tilsvarende runder våren og sensommeren 2020. Vi ser en økning i andelen positive prøver siden den forrige undersøkelsen sensommeren 2020, noe som samsvarer godt med den økningen vi hadde i antall registrerte smittetilfeller frem mot årsskiftet. Resultatene antyder at antallet som har vært smittet kan være en god del høyere enn det man finner gjennom ordinær testing, til tross for omfattende testaktivitet i hele landet, sier seniorforsker Olav Hungnes ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Hungnes understreker at det er flere usikkerheter ved en slik enkeltstudie, blant annet at prøvene er fra pasienter som har oppsøkt helsetjenesten av andre årsaker og at de ulike laboratoriene mottar prøver med ulike testformål.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474