EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen måtte sette seg på en sofakant ettersom det ikke var satt fram noen stol til henne under møtet med Tyrkias president denne uken. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB
annonse
annonse

NTB melder Tyrkia slår tilbake mot EU etter å ha fått voldsom kritikk for at EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen ikke fikk en egen stol under et møte i Ankara.

Ursula von der Leyen måtte sette seg på en sofaplass etter at hun ble stående uten stol under tirsdagens møte med president Recep Tayyip Erdogan.

Det var kun to stoler som var satt fram, og de var forbeholdt Erdogan og Charles Michel, som er president for EUs ministerråd.

annonse

Flere kritikere har tolket behandlingen av von der Leyen som manglende respekt og kvinnediskriminering, ettersom hun har samme diplomatiske rang som både Erdogan og Michel.

– Først trekker de seg fra Istanbul-konvensjonen mot familievold og vold mot kvinner, og så lar de lederen for EU-kommisjonen stå uten en stol på et offisielt besøk. Skammelig, skrev  Iratxe Garcia Perez på Twitter. Den spanske EU-parlamentarikeren merker meldingen med emneknaggen #WomensRights – kvinners rettigheter.

annonse

Men Tyrkia slår hardt tilbake og gir EU skylden for fadesen.

– Organiseringen av sitteplassene ble gjort i tråd med EUs forslag. Punktum. Vi ville ikke avslørt dette faktum hvis ikke Tyrkia hadde blitt anklaget for det, sier utenriksminister Mevlut Cavusoglu, som kaller kritikken for urettferdig.

– Kravene og forslagene til EU ble innfridd, og den riktige protokollen ble brukt under møtet, legger han til.

Erdogan fornærmet EU-kvinne: – Skammelig

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon