Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen i Oslo Foto: Heiko Junge / NTB
annonse

Byrådsleder i Oslo er positiv til et vaksinepass som gir de vaksinerte flere muligheter.

– Skal vaksinen gi deg noen individuelle rettigheter som muligheten til å trene eller benytte deg av kulturtilbud? Eller må vi vente til alle i risikosonen og en viss andel av befolkningen er vaksinert? Dette er vanskelige spørsmål, men jeg mener uansett at det å bli vaksinert må bety noe, sier Raymond Johansen, til Dagsavisen.

Folkehelseinstituttet (FHI) også er positive til et vaksinepass. Raymond Johansen sier at en bør ikke begrense friheten til de som har tatt vaksiner:

annonse

– I dag kan vi sette inn veldig sterke tiltak mot smitte, fordi det er forholdsmessig gitt situasjonen vi står i. Men når veldig mange er vaksinerte og godt beskyttet blir ikke tiltakene lenger forholdsmessige, sier han, og legger til:

– Jeg tror vaksinering først og fremst vil gi rettigheter i form av å kunne ha besøk av flere, å kunne dra på jobb i stedet for å ha hjemmekontor, og at anbefalingen om å ikke reise kollektivt vil falle bort for vaksinerte.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse