Illustrasjonsfoto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann døde av viruset. Men miljøet han tilhører vil ikke samarbeide med smittesporing, og nå er politiet koblet inn.

– Dette er smittevernmyndighetenes mareritt. Det er en motkultur som sprer smitte og som ikke samarbeider, understreker kommuneoverlege Are Løken i Gran til avisen Hadeland.

Avisa Oslo skriver at det er Hans Kristian Gaarder (60). Mannen bak Nyhetsspeilet.no, et nettsted som de betegner som et forum for konspirasjonsteorier. Gaarder døde tirsdag i hjemmet sitt, og at han hadde sannsynligvis symptomer i sju til ti dager uten å oppsøke hjelp.

annonse

Kommuneoverlegen i Gran sier at smitten ble avdekket etterpå, og at han skal også ha hatt arrangementer i sin bolig 26. og 27. mars. Løken uttaler at Gran kommune vil anmelde dette til politiet.

De beskriver dette som et ekstremt krevende smittesporingsarbeid. Kommuneoverlege Marthe Bergli i Jevnaker sier at noen har også gitt smittesporerne feil opplysninger i saken.

– Vi får ikke opplyst om hvem som har vært nærkontakter med hvem, og i ettertid viser det seg at vi har fått opplysninger som ikke stemmer.

annonse

Hun sier at dette er mennesker som fornekter at korona finnes.

– Gran kommune er blitt kjent med at det ble avholdt to arrangementer, fredag 26. og lørdag 27. mars, på mannens eiendom. Vi vet ikke hvor mange og hvem som har deltatt på arrangementet, men ber deltakerne om å ta en koronatest så snart som mulig, skriver kommunen torsdag kveld.

Det er forbudt med arrangementer i kommunen, men ifølge NRK skal det ha vært rundt 20 personer der. Tema skal blant annet ha vært koronatiltak og maktmisbruk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon