Skjermbilde Twitter
annonse
annonse

Med et bilde av svensk luftvernartilleri, skriver den tidligere statsministeren Carl Bildt følgende tekst:

– Forsvaret til Sverige i 1940 var ikke fantastisk, men fortsatt sterkere enn Norge, og spesielt Danmark. Hadde Hitler bestemt seg for å invadere Sverige, hadde han fått motstand.

annonse

Det har fått mange til å se rødt. Sosiale medier i Norge koker over. Den tidligere landslagsspilleren Jan Åge Fjørtoft skriver dette:

– Den tidligere statsministeren i Sverige kommer med ukens mest idiotiske tweet. Sverige lot tyske soldater reise gjennom landet sitt for å kjempe i Nord-Norge i 1940.

annonse

Rødt-politiker Mimir Kristjansson reagere også. Han skriver på Twitter:

– Sjarmerende melding fra nasjonen som slapp hundretusenvis av tyske soldater gjennom landet sitt for å hjelpe Hitler med å beholde Norge under jernstøvelen.

Også Sylvi Listhaug i Frp hamrer løs på Bildt, melder Nettavisen.

– Det er ganske freidig av en tidligere svensk utenriksminister å komme med denne type uttalelser når vi vet hvilken rolle Sverige hadde under krigen, mens både Danmark og Norge ble invadert av tyskerne. Mens vi var okkupert, lot Sverige tyskerne frakte både våpen og soldater gjennom landet som ble brukt mot vår befolkning under krigen. Hadde alle gjort som Sverige hadde Hitler vunnet, sier hun.

På kommentarfeltene er det ventet å hagle inn med kommentarer utover kvelden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon