Opptøyer da politiet gikk til pågripelser. Foto: Resett
annonse
annonse

Lørdag var det varslet SIAN-demo på Strømsø torg i Drammen. Flere hundre skuelystne hadde møtt opp. Da politiet rykket inn og pågrep utvalgte demonstranter, utartet det til vold og raseri.

Foto: Resett

På plakaten SIAN hadde hengt opp i byen på forhånd sto det «Kom og lær om islamsk atferd. Uintegrerbare lettkrenkelige barbarer og superspredere av Kinavirus bes holde seg unna.»

Politiet hadde tatt sine forholdsregler. I et skriv sendt ut på forhånd hadde de bedt bygningseiere og næringsvirksomheter om å fjerne løse gjenstander, og ikke selge egg og tomater i butikkene i nærheten. Man ble også oppfordret til å slå av ventilasjonsanlegg i tilfelle politiet skulle bruke CS-gass.

annonse

Og bråk ble det. Flere hundre tilskuere, de fleste med innvandrerbakgrunn, hadde møtt opp. De var i alle aldre, mest menn, men også noen jenter og kvinner. Det var kasting av egg og poteter, politiet beskyttet SIAN mot kanonaden med skjold.

En liten gruppe venstreaktivister var til stede. Noen ble pågrepet.. Foto: Resett.

Etter noen minutter kom politi i fullt opprørsutstyr kjørende inn og pågrep det som for Resett så ut som to etnisk norske venstreaktivister. Det var da bråket startet. Flere kom til og forsøkte å hindre politiet. Det ble sparket i politibilene og var en temmelig spent situasjon en periode. Det roet seg noe da politiet kjørte bort med de arresterte.

Politiet hadde satt opp kraftige sperringer, men på et tidspunkt klarte demonstrantene å løfte dem opp, et par stykker slapp gjennom, men ble pågrepet bak sperringene.

annonse

Artikkelen fortsetter.

Foto: Resett.

En periode så ut som publikums gemytter hadde roet seg noe. Men det eskalerte på nytt. En person som ble oppfatter som «rasist» ble jaget og slått. Ruter ble knust der vedkommende søkte tilflukt. Deretter ble det kastet steiner og flasker mot politiet og SIAN.

Politiet i full utstyr i beredskap om demonstrantene trenger gjennom sperringene. Foto: Resett

Ungdommer hoppet deretter opp og ned, rev i sperringene og ropte Allahu Akbar. Demonstrasjonen ble avbrutt ca 14:50. Det tok politiet lang tid å få transportert SIAN-personellet og deres kjøretøy i sikkerhet. En mengde ungdommer forsøkte å angripe kortesjen. Det ble brukt tåregass og pepperspray underveis fra politiets side.

I deler av publikum blir myndighetenes anbefalte coronareglene ikke overholdt.

Brøt opp

Demonstrasjonen startet klokken 13 lørdag ettermiddag. Etter en og en halv time besluttet politiet å løse opp demonstrasjonen av hensyn til folks sikkerhet.

– Vår terskel for å avbryte en demonstrasjon er svært høy. Vi valgte å gjøre det fordi det var nødvendig for å ivareta sikkerheten til de involverte og alle i nærheten. Jeg tror mange foreldre ville blitt sjokkert over aggresjonen som kom til uttrykk blant mange av de fremmøtte, og hvor høy temperatur det var på Strømsø torg. I tillegg er vi midt inne i en krevende smittesituasjon i Drammen, opplyser politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen i en pressemelding.

Sikret politihuset

Etter at demonstrasjonen var over, valgte politiet å sikre politihuset på Grønland i Drammen.

annonse

– Etter at demonstrasjonen er over, er det ikke unaturlig at sinnet rettes mot politiet. Derfor har politihuset vært et sikringsobjekt, sier stasjonssjef Øyvind Aas i politiet til Drammens Tidende.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Foto: Resett.
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon