Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Flere mindreårige motdemonstranter ble plukket opp av politiet da SIAN avholdt demonstrasjon i Drammen sentrum lørdag.

Lørdag melder politiet at fem personer er blitt innbragt etter å ha demonstrert mot SIAN, som holdt markering ved Strømsø torg. Fire av disse fem er mindreårige. Ytterligere ti personer ble bortvist fra Drammen.

– Det er bekymringsfullt at så mange mindreårige og ungdommer deltok i demonstrasjonen i Drammen lørdag formiddag, sier politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen.

annonse

Kastet stein

Politiet måtte først gripe inn da motdemonstrasjonen mot SIAN tok overhånd, skriver VG. Stemningen på torget er beskrevet som amper, og det ble blant annet kastet stein på politiet.

– Jeg tror mange foreldre ville blitt sjokkert over aggresjonen som kom til uttrykk blant mange av de fremmøtte, og hvor høy temperatur det var på Strømsø torg. I tillegg er vi midt inne i en krevende smittesituasjon i Drammen, konstaterer Aas overfor VG.

annonse

– Vi vet at noen har blitt tråkket på og sparket til, men vi har ikke 100 prosent oversikt over hvor mange, eller hvilke skader de eventuelt har. Situasjonen er fortsatt uavklart, og målet er å skape en trygg by så raskt som mulig.

Må gripe inn

Operasjonsleder André Kråkenes understreker at dersom motdemonstranter hindrer eller forstyrrer folk fra å uttrykke sine meninger, så er politiet nødt til å gripe inn.

Motdemonstrasjonen medførte til slutt en rekke voldelige handlinger.

– Det ble kastet egg, flasker og steiner inn mot det sperrede området. Politiet måtte blant annet bruke gass for å hindre personer i å trenge seg gjennom sperringene, heter det i politiets pressemelding.

Bråk og arrestasjoner under SIAN-demo i Drammen

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon