- Resett - https://resett.no -

Vedum vil kjempe med nebb og klør mot økt CO2-avgift

Mener forslaget er et typisk eksempel på at makteliten i Oslo har en helt annen hverdag enn resten av landet.

Regjeringens tredobling av CO2-avgiften får støtte av Arbeiderpartiet. Men Senterpartiet vil reversere den om de kommer i regjering.

– Før snakket man om forurenser betaler. Nå er det at folk flest skal betale. At Equinor får økt CO2-avgift er helt greit. Men ikke at dama som jobber i kantina hos Equinor skal få like mye avgiftsøkning, sier han til Nettavisen. [1]

annonse

– Det er enkelt å mene at du skal tredoble CO2-avgiften hvis du kan ta elsparkesykkelen ned til rådhuset eller til et departementsbygg. Men en fisker som bor i Nordland som trenger å få inntekt fra fiskebåten, eller en håndverker i Trøndelag som trenger bil for å komme seg til jobben – da blir virkeligheten en helt annerledes.

Les også: Senterpartiet sier nei til dyrere bensin og diesel [2]

Arbeiderpartiet og SV støtter regjeringens forslag om å tredoble CO2-avgiften. Vedum peker på at regjeringen har gått på en rekke nederlag i klimameldingen, men står igjen med et stort tiltak: Tredobling av CO2-avgift.

annonse

Han lover at den kampen ikke er over, og der får han også støtte fra Frp, som er motstander av økte avgifter.

Ola Borten Moe: Sp vil ikke tredoble CO2-avgiften [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474