Hilde Skovdahl og Svein Østvik på TV3s 30 års jubileum i Oslo i 2018. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

– Jeg trodde faktisk at han var mer reflektert enn dette.

I helgen deltok TV-personligheten Svein Østvik, kjent som «Charter-Svein», på en demonstrasjon mot coronatiltakene på Eidsvolds plass utenfor Stortinget i hovedstaden. Østvik ble filmet idet han kastet et munnbind i flammene i en bålpanne.

Opptrinnet har vakt sterke reaksjoner. Mange er bekymret for smittespredningen ved arrangementet, samt forekomsten av konspirasjonsteorier.

annonse

En av dem som reagerer er «Charter-Sveins» tidligere TV-kollega Hilde Skovdahl, kjent som «Charter-Hilde». Hun tar kraftig avstand fra Østviks adferd.

– Jeg vet at Svein er en veldig snill mann, og at han er elsket av mange, men jeg trodde faktisk at han var mer reflektert enn dette, sier Skovdahl til VG.

– Svein har en drøss med følgere, og mange av dem er unge. Hva skjer når de tenker at det han gjør er kult? Han sender ut signaler som kan få en farlig konsekvens.

annonse

– En direkte hån

Skovdahl påpeker at Norge har hatt færre dødsfall og sykehusinnleggelser enn mange andre land. Hun mener at det i hovedsak er fordi folk har vært flinke til å følge reglene

– Det å brenne munnbind er en direkte hån mot fagfolkene og myndighetene, og ikke minst mot dem som har fulgt tiltakene, slår hun fast.

Svein Østvik later imidlertid til å ta kritikken med ro.

– Det er omtrent som jeg regnet med. Mennesker trenger å sette folk i bås, og manges traumer blir trigget av selvstendighet – så jeg har forståelse for det, uttaler han til Dagbladet.

Charter-Svein brant munnbind på coronademonstrasjon: – Det har gått for langt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon